مراسم اولین سالمرگ پاواروتی در اردن برگزار شد
شهر باستانی پترا در اردن میزبان ستارگان دنیای موسیقی پاپا و کلاسیک بود که به مناسبت اولین سالگرد درگذشت لوچانو پاواروتی، خواننده تنور ایتالیایی، گرد هم آمده بودند.
استینگ، آندره آ بوچلی، پلاسیدو دومینگو، خوزه کارراس و دیگر ستارگان موسیقی به افتخار و یاد این خواننده بزرگ که سال گذشته در ۷۱ سالگی در اثر سرطان درگذشت شنبه و یکشنبه گذشته در پناه دیوارهای گلگون پترا آواز سر دادند.
نیکولتا ماندووانی، بیوه پاواروتی، در مصاحبه با «رویترز» گفت: «شب بسیار خاصی بود. احساس می کنم در دنیای دیگری هستم. این که این رویا عاقبت به حقیقت پیوست عالی بود.»
روز شنبه گذشته خانواده و دوستان پاواروتی در مراسم سالگردی به یاد او در خارج از الخزانه پترا گرد هم آمدند. در کنار این مراسم، کنسرت و نمایشگاه و چند برنامه دیگر هم به یاد مردی برگزار شد که به افزایش محبوبیت اپرا در میان توده مردم کمک فراوان کرد.
این کنسرت در ابتدا قرار بود در مرکز شهر باستانی پترا برگزار شود که تقریبا دو هزار سال قبل ساخته شده است، اما بعدا با هدف کمک به حفظ آثار باستانی و محیط زیست به چادری بزرگ در همان نزدیکی منتقل شد.
پلاسیدو دومینگو و خوزه کارراس که پیشتر با پاواروتی گروه «سه تنور» بزرگ دنیا را تشکیل می دادند در کنسرت اعلام کردند که به رویای آن استاد فقید جامه عمل می پوشانند.
در چند سال گذشته باستان شناسان در مورد آهنگ سازان و موسیقی دان هایی که اصرار دارند در سایت های عظیم باستانی از دیوار چین تا بناهای مصری و یونانی برنامه اجرا کنند ابراز نگرانی کرده اند.
پلاسیدو دومینگو و خوزه کارراس که پیشتر با پاواروتی گروه «سه تنور» بزرگ دنیا را تشکیل می دادند در کنسرت اعلام کردند که دارند به رویای آن استاد فقید جامه عمل می پوشانند.
شاهزاده اردن، حیا، که همسر حاکم میلیاردر دبی، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، است خطاب به حضار این برنامه گفت که کنسرت نتیجه پیشنهاد پاواروتی به پدر فقید شاهزاده، شاه حسین اردنی، است.
تمام عایدات این کنسرت و برنامه توسط آژانس پناهندگان سازمان ملل و برنامه جهانی غذا در این سازمان برای اجرای پروژه های نوسازی در افغانستان و همین طور حفظ سایت باستانی پترا صرف خواهد شد.
آنتونیو گوترس، دبیر کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل در این برنامه گفت سازمان متبوعش به این دلیل از این برنامه حمایت کرده است که پاواروتی نماد تسامح و بردباری در «جهانی شاهد افزایش تضادها و کشمکش ها» بود.
گوترس گفت: «پاواروتی افسانه زنده ای بود که به دیده شدن رنج و مصائب پناهندگان و نیازمندان کمک کرد. روح او حتی الان هم مردم را گرد هم می آورد.» اثر باستانی پترا که در فهرست آثار باستانی یونسکو قرار دارد در ۱۸۰ کیلومتری جنوب امان، پایتخت اردن، واقع است.
radiofarda
No comments:
Post a Comment